Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva (kişiye göre arttırılabilir)
- 2-3 adet tarçın kabuğu
- 3-4 adet karanfil
- Limon
- 12 çorba kaşığı şeker
- 1 fırın poşeti
- 1 su bardağı su
- Kaymak ya da
- Kremşanti
Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını çok ince bir şekilde soyup limonlu suda tutuyoruz. (kararmaması için ).
- Soyulan kabukları atmıyoruz,bir tabağa alıyoruz pişirirken içine koyacağız.
- Ayvanın içini de oyuyoruz çekirdeklerini çıkarıyoruz. (çekirdekleri de ayırıyoruz).
- Fırın poşetine ayvaları yerleştiriyoruz.
- Oyulan ayvaların içine 2-5-3 kaşık şeker koyuyoruz.
- Sonrasında ayırdığımız ayva kabuklarını ve çekirdeklerini poşetin içine koyuyoruz.
- 1 bardak suyu da ilave ediyoruz.
- 2 adet tarçın kabuğu ve kafanfilleri de içine koyuyoruz.
- Poşetin ağzını kapatıyoruz.Kürdan yardımıyla poşetin üstüne delikler açıyoruz.
- 160-180 derecede 50-55 dakka kontrollü pişiriyoruz. Fırının sıcaklığına göre derecesini ayarlayabilirsiniz.
- Pişen ayvaları soğuduktan sonra kaymak ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz.
Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı