Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten

Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten
0
95

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 300 gram kıyma
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
Beşamel sos;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt (un kalite farkına nazaran 3 su bardağı olabilir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • (gerekirse sıvı yağ)
Üzeri için;
  • 200 gram kaşar peynir

Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri güzelce yıkayalım kabuklarını soyup biraz kalın halka biçiminde doğrayalım ki haşlanırken dağılmasın.
  2. Daha sonra tekrar sudan geçirelim.
  3. Patatesler geniş bir tencerede kaynayan suda yumuşayana kadar pişsin.
  4. Soğanları yıkayıp kabuğunu soyup yemeklik doğrayalım.
  5. Temiz bir formda yıkadığımız ıspanakları orta uzunlukta doğrayıp bir kaba alalım.
  6. Tenceremize yeteri kadar sıvı yağ koyalım soğanları ekleyip kavuralım.
  7. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyelim.
  8. Kıymamız kavrulduktan sonra ıspanakları ek edip hepsini düzgünce kavuralım.
  9. Başka bir tencereye tereyağı eritip unla kavuralım. Şayet gereksinim olursa biraz sıvı yağ ile toplayabilirsiniz. (unun markasından ötürü yoğunluk değişebileceğinden) sütü denetimli bir formda çırpıcı ile karıştırarak yavaş yavaş ek edelim. (ben,ne koyu ne de cıvık, orta kıvamlı akışkan bir kıvam elde ettim. )
  10. En son tuz ve karabiberi ek edelim.
  11. Fırın kabına yapışmaması için sıvı yağ gezdirelim.
  12. Dizilen patateslerin üzerine zerzevat çeşnisinden güzelce yerleştirelim.
  13. Üzerine ıspanak,onun üzerine beşamel sos ve en son kaşar rendesini sırasıyla ekleyelim.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Herkese şimdiden afiyet olsun. ????Sevgiler????????.
Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo ıspanak1 adet büyük uzunluk soğanSıvı yağ Beşamel sos için; 1 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı unKarabiberTuz Üzeri için; Kaşar Ispanak Graten Tanımı Yapılışı Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağ ekleyerek kavuralım. Sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 bağ ıspanak1 yemek kaşığı domates salçası1 orta uzunluk kuru soğan3 yemek kaşığı zeytinyağıTuz,karabiber,toz kırmızı biber Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağ1,5 su bardağı sütTuz, karabiber Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler 1 kg hazır dondurulmuş ıspanak ( a101 de olanlardan kendinizde ıspanak alıp yıkayıp doğrayabilirsiniz tabi ki)1 orta uzunluk soğan Beşamel sos için ; 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı2 yemek kaşığı un1.5 su bardağı sütKarabiberTuz Üzeri için ; kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo ıspanak1 tane kuru soğan3 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberKırmızı toz biber Beşamel sos için; 2 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı1 yumurta sarısıTuz Üstü için; 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi Ispanak Graten Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)1 adet soğan (yemeklik doğranmış)Sıvı yağ1 adet yumurta200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)1 tatlı çay kaşığı tuz Beşamel sos için: 1.5 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt