Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhteşem Bir Lezzet Bohça Kebabı

Muhteşem Bir Lezzet Bohça Kebabı
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
muhtesem-bir-lezzet-bohca-kebabi.jpg

Süper Bir Lezzet Bohça Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg tavuk göğüs eti
  • 1 tane büyük soğan
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı patates
  • 2 su bardağı havuç
Krep tanımı;
  • 2 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi dilimleri

Süper Bir Lezzet Bohça Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Krep tanımı; Yumurta ve başka materyalleri karıştırıp akışkan bir hamur yapın.
  2. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavayı fırça ile hafif yağlayın ve bu karışımdan bir kepçe tavaya dökün tavayı sallayarak yada daha süratli bir biçimde kepçenin altı ile karışımı tavaya yayın orta ateşte bir dakika pişirin ve aykırı çevirip başka tarafını da pişirin.
  3. Bütün hamuru bu formda krep yaptıktan sonra krepler hazırdır öbür basamaklara geçebilirsiniz.
  4. Beşamel sos yapılışı; Sos tavasına tereyağını koyup eritin unu ek edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. 1 buçuk su bardağı süt,1 çay kaşığı tuzu da koyup bir dakika pişirin.
  6. İstediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz gerekirse süt desteği yapılabilir.
  7. Bohca kebabı yapılışı; Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp az biraz yağ ile kısık ateşte farklı tencerede yumuşayana kadar pişirin.
  8. Yağı tavaya alıp içerisine evvel doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  9. Küp küp doğranmış tavuk etini ek edip suyunu bırakana kadar karıştırarak pişirin.
  10. 1 çay bardağı su ile etleri pişirip yumuşattıktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ,yarım yemek kaşığı biber salçası ve baharatları ekleyin yeterlice karıştırıp kızartın.
  11. Daha sonra yumuşamış patates, havuç ve bezelyeyi ek edin. Hepsini birlikte uygunca harmanladıktan sonra altını kapatın.
  12. Hazırladığımız kreplerden bir tane alıp derin bir çorba kasesine alıyoruz ortasına hazırladığını karışımdan çokça koyup kenarlarını üzerine kapatıp borcam tepsiye aykırı çevirip bohçaları diziyoruz.
  13. Bütün krepleri bu halde hazırladıktan sonra bohça kebaplarının üzerine beşamel sosu döküyoruz.
  14. Üzerine biber, kapya ve kaşar peyniri dilimleri bırakıp evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt