Harika Kavurmalı Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ılık su
- 400 gram kavurma
- Yarım paket mantar
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 su bardağı mısır
- Dilediğiniz ölçüde rendelenmiş kaşar peyniri
Mükemmel Kavurmalı Pizza Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Hamur için ılık su şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
- Daha sonra öbür gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Hamur dinlendirme sırasında mantar, kapya biber, yeşil biber ve domatesi doğruyoruz. Salçalı sos içinde sos gereçlerini karıştırıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra tepsimizin büyüklüğüne nazaran açıyoruz. Tepsimize hafif un serpiyoruz.
- Dilediğiniz kalınlıkta açtığımız hamurumuzu unladığımız tepsiye alıp çatalla bir kaç delik açıp 5 dakika kadar fırınlıyoruz.
- Daha sonra salçalı sosu her tarafına sürüp üzerine de kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Onun üzerine de doğradığımız gereçleri koyup fırınlıyoruz.
- Pizzamız pişmeye yakın üzerine kavurmalı da ekleyip tekrar fırınlıyoruz.
- Biraz uğraştırıcı lakin lezzetine doyum olmayan bu tanımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.