Süper Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Mükemmel Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğutmaya bırakılır.
- Akabinde keki için yumurta ve şeker bir kaba alınıp düzgünce karıştırılır.
- Akabinde kalan gereçler eklenir. Borcam yağlanır ve kek borcama bırakılır.
- 160° derece fırında 30 dk pişirilir.
- Kek çıkar çıkmaz soğumuş şerbet üzerine dökülür. Akabinde krema hazırlanır.
- Tencereye krem şanti ve vanilin hariç başka materyaller eklenir ve krema hazırlanır.
- Krema piştikten sonra çabucak vanilin ve krem şanti eklenir güzelce mikser yardımıyla karıştırılır.
- Akabinde şerbetini çekmiş keke sürülür.
- Tatlımız dolapta 2-3 saat soğuduktan sonra dilediğiniz meyve yada cevizle servis edilir.