Muhteşem Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı galeta unu + 1 yemek kaşığı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 poşet krem şanti
- 1 paket vanilya
Muhteşem Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için verilen malzemeyi küçük bir tencerede karıştırın ve kaynatın, kaynamaya başlayınca ocağı çok az kısın ve 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Kreması için sütü, unu, nişastayı, tozşekeri güzelce çırpın ve karıştıra karıştıra pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ara ara karıştırarak kıyıda bekletin.
- Keki için, yumurtaları ve bir çay bardağı tozşekeri beş dakika boyunca çırpın.
- Şekeri eriyince sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın.
- Cevizi, hindistan cevizini ve galeta ununu ekleyerek kek hamurunu hazırlayın,.
- Tereyağı ile yağlanmış borcam tepsiye kek hamurunu dökün düzletin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin ( 25 dakika ) dikkat edin çabuk pişebilir fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Piştikten sonra fırından çıkarın 10 dakika bekletin, daha sonra üzerine şerbetini dökün çabuk çekiyor ama yinede 15 dakika kadar bekleyin.
- Ilınmış kremaya toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyerek mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
- Ve kremayı şerbetini çeken tatlının üzerine dökün düzletin, bundan sonra üzerini dilediğiniz gibi bir şeylerle süsleyebilirsiniz, daha sonra buzdolabında soğutun, afiyetler olsun.