Süper Kıvamıyla D Börek (Çiğ Börek) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( hafif ele yapışacak)
- Peynir
- Patates harcı vs istediğiniz iç harç
Harika Kıvamıyla D Börek (Çiğ Börek) Tanımı Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım.
- Su, sirke, zeytinyağı ve tuz karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
- Sonra unu da ekleyip karıştıralım. Unu denetimli bi halde ekleyelim.
- Hamuru karıştırma kabından unlanmış tezgaha alıp düzgünce yoğuralım ve 5 dakika kadar bekletelim bu biçimde daha kolay açılıyor.
- Sonrasında hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte kesimler alıp beze yapalım.
- Ben 10 adet yaptım. Birinci yaptığımız bezeden açalım ve d formunda katlayalım.
- Ben peynirli yaptım isteğe nazaran değişebilir.
- Bu biçimde hamurlarımızın açma süreci bittikten sonra kızgın yağda kızartalım.
- İster kahvaltılarda ister akşam çayında mükemmel bi lezzet.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.