
Muhteşem Kremalı Sosuyla Islak Kek (Bildiğiniz Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke ( yoksa şart değil varsada mutlaka ekleyin)
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağı toz kakao
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 silme yemek kaşığı nescafe klasik
- 2 yemek kaşığı kaşığı dolusu toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı kahve beyazlatıcı yada süt tozu
- Yarım çay bardağı toz kakao, (bitter tadı isteyenler yarım su bardağı ekleyebilirler)
- 1 paket süt kreması
Muhteşem Kremalı Sosuyla Islak Kek (Bildiğiniz Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pişmeyen ganaj sosu için bir kabta süt kreması hariç diğer sıvı malzemeleri ve kuru malzemeleri koyup mikserle bi güzel hafif koyulaşana kadar çırpalım.
- En son süt kremasını koyup son bi kez daha kıvam alana kadar çırpalım.
- Sonra dolaba kaldırıp 2 saat kıvam alması için bekletelim.
- Şimdi keki yapmak için başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra sıvı yağını ve ılık sütü ekleyip karıştıralım.
- Sonra beyaz sirke varsa mutlaka ekleyin kekin tadını çok lezzetli yapıyor.
- En son kuru malzemeleri de ekleyip son bi kez daha çırpalım.
- Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
- Kek harcını hafif yağlanmış kare borcama döküp fırına atıp 25 yada 30 dakika pişirelim. Her fırının pişme süresi farklı olabilir bu nedenle kürdan testi yaparak kontrollü olarak pişirin.
- Bu arada keki ıslatmak için bir büyük bardağa sütü, mesafeyi ve toz şekeri koyup bi kenara koyun.
- Pişen keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra sütlü kahve karışımını kekin her tarafı ıslanacak şekilde dökelim.
- Sonra soğuyunca en son pişmeyen ganaj sosunu kekin her tarafına döküp yayalım.
- Sonra buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirip sonra dilimleyerek afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.