Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu eti
- 4 köy biberi (İri doğranmış)
- 2 kapya biberi (İri doğranmış)
- 2 adet domates
- 1 baş diş sarımsak
- 1 çay bardağından sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kekik
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam pul biber
Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeğin özelliği materyallerin karıştırılmaması, tepsinin bir tarafına etin öteki tarafına da sebzelerin yerleştirilmesi.
- Kuzu eti kullanırsanız yarım saat üzere pişiyor dana eti kullanacaksanız evvelden haşlamalısınız ya da bir gece evvelden (Süt +sıvı yağ+ soğan suyu rendesi) ile marine etmelisiniz.
- Ben döküm tencerede kapağı kapalı pişirdim ,tepside yapacaksanız üzerini yağlı kağıt ve dolayıyla kapatıp pişmesin yakın açabilirsiniz.
- Bir de orjinalinde kuyruk yağı kullanılıyor isteyen o formda de yapabilir ben sıvı yağ tercih ettim.
- Köy biberi ve kapya biber iri iri doğranır. Domatesler hazırlanır.
- Kuzu eti, köy biberi, kapya biber, domates ve sarımsak fırın tepsisine eklenir.
- Üzerine baharat eklenen sıvı yağ tepsiye dökülür ve fırına verilir.
- Taş fırın kullanılıyorsa 15 dakika, elektrikli fırın kullanılıyorsa 20 dakika pişirilir.
- Pişen yemek sıcak bir halde servis edilir. Afiyet olsun.