Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek

Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
muhtesem-lezzet-hashasli-corek.jpg

Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya yahut yaş maya
  • Alabildiği kadar un
Arası için;
  • Yarım kilo haşhaş ezmesi
  • Sıvıyağ
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Haşhaş ile sıvı yağ karıştırılıp sürülebilir kıvama gelecek
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı

Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kabın içine ılık süt, maya, şeker koyulup karıştırılır biraz bekletilir, daha sonra içine bütün gereçler eklenerek kulak göğsü yumuşaklığında yoğrulur. Üzeri kapatılarak mayalandırılır.
  2. Dinlenen hamur 8 eşit kesime bölünür, birinci dört bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortalarına haşhaş ezmesini sıvı yağ ile inceltikten sonra sürüyoruz daha sonra çekilmiş cevizimizi serpiyoruz.
  3. Diğer açtığımız hamurları da tıpkı biçimde yapıp üstüste koyuyoruz.
  4. Daha sonra elimizle kenarlardan çektirerek büyütüyoruz ve rulo yapıp birer parmak kalınlığında kesiyoruz. Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürüp tepside biraz mayalanmasını bekliyoruz.
  5. Kalan son 4 bezeye de birebir süreci uyguluyoruz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????.
Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller Hamur İçin 1 paket kuru maya2-3 çorba kaşığı şeker1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)1 çay kaşığı tuz4, 5-5 su bardağı un İçi İçin 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi1/2 (yarım) su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz Arası için; 1,kase haşhaş ezmesi10 yemek kaşık sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Şekerli Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı su1 su bardağı süt1 paket maya (yaş olursa düzgün olur )1 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı toz şekerUn (yaklaşık 6 su bardağı) İçi için ; 1 su bardağı sıvı yağ7-8 yemek kaşığı haşhaş ezmesiToz şeker Şekerli Haşhaşlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 kg un3 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket maya2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç gereci; 1 kase sıvı yağ ile açılmış haşhaş ezmesi1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri için; Kalan yağlı haşhaş sosunu döküyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ ( çeyrek )Yarım paket yaş maya ( 1 paket instant maya)1.5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4.5-5 su bardağı un İç harcı için 1 su bardağı haşhaş ezmesi1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt