elektronikci
FD Üye
Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya yahut yaş maya
- Alabildiği kadar un
- Yarım kilo haşhaş ezmesi
- Sıvıyağ
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Haşhaş ile sıvı yağ karıştırılıp sürülebilir kıvama gelecek
- 1 adet yumurta sarısı
Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içine ılık süt, maya, şeker koyulup karıştırılır biraz bekletilir, daha sonra içine bütün gereçler eklenerek kulak göğsü yumuşaklığında yoğrulur. Üzeri kapatılarak mayalandırılır.
- Dinlenen hamur 8 eşit kesime bölünür, birinci dört bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortalarına haşhaş ezmesini sıvı yağ ile inceltikten sonra sürüyoruz daha sonra çekilmiş cevizimizi serpiyoruz.
- Diğer açtığımız hamurları da tıpkı biçimde yapıp üstüste koyuyoruz.
- Daha sonra elimizle kenarlardan çektirerek büyütüyoruz ve rulo yapıp birer parmak kalınlığında kesiyoruz. Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürüp tepside biraz mayalanmasını bekliyoruz.
- Kalan son 4 bezeye de birebir süreci uyguluyoruz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????.