Harika Lezzetiyle Sufle Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı dolu kabartma tozu
- Bitter çikolata modülleri
Süper Lezzetiyle Sufle Tanımı Yapılışı
- Öncelikle fırın alt üst ayarda fansız 200 dereceye ayarlanır. Fırın ısınırken sufle hazırlanır.
- Yumurta ve şeker mixer ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, süt ek edilir ve çırpmaya devam edilir.
- Un, kakao ve kabartma tozu da ek edilerek çırpılır.
- Yağlanmış fırın kabına yarısından biraz fazla olacak halde hisse edilir.
- En son içine çikolata kesimleri eklenir ve fırına verilir.
- Akışkan kıvam için en az 8 dakika fırında durmalı.
- Daha ağır kıvam için ise en az 10 dakika durmalı.
- Olağan fırından fırına farklılık gösterebilir.