Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk

Muhteşem Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
muhtesem-lezzetli-hafif-mi-hafif-guvecte-tavuk.jpg

Mükemmel Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kesim göğüs etinden kuşbaşı tavuk
  • 15 adet mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yağ biberi
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Gereğince kaşar peyniri
Beşamel sos için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı muskat

Mükemmel Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavaya yağımızı alalım.
  2. Yağ kızdığında kuşbaşı tavukları ekleyip yüksek ateşte yaklaşık beş dakika kadar soteleyelim.
  3. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  4. Daha sonra sırasıyla mantarı ,biberleri, bütün materyalleri ekleyip kavuralım.
  5. Zerzevatları fazla öldürmeden yaklaşık 4 dakika kavurup yemeklik doğradığımız domatesi baharatları ekleyelim.
  6. Beşamel sos yapılışı; 3 yemek kaşığı tereyağını eritip unu kavuralım.
  7. Yeterlice kavrulan una sütü ekleyip ,tuz ,karabiber ve muskat ek edip kıvamı ağırlaşıncaya kadar kavuralım.
  8. Bir iki çeşit karıştırdıktan sonra sotemizi güveçlere paylaştıralım ve hazırladığımız beşamel sosu dökün.
  9. Üzerine kaşar rendesi serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ????.

Mükemmel Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo tavuk göğsü kuşbaşı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet kapya biber (Küçük boy)2 adet yeşil biber (Küçük boy)8 adet mantar1 yemek kaşığı domates biber karışık salça2 yemek kaşığı domates sosu (Kışlık konserve)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Güveçte Enfes Beşemal Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 4-5 kesim kemiksiz tavuk but1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet kırmızı biber1 adet yeşil biber8-10 adet doğranmış mantar5-6 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Güveçte Lezzetli Tavuk Sote Tadına Doyamayacaksınız Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 bütün tavukgöğsü (Küçük doğranmış)1 adet soğan (Küçük doğranmış)300gr ıspanak (Dilimliyoruz)1 diş sarımsak eziyoruz Baharat olarak ; 1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı köri ezmesiBiraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Beşamelli Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler 8 modül derisiz kemiksiz tavuk but1-2 diş sarımsak1 yemek kaşığı soya sosuTuz (kontrollü ekleyin soya sosu tuzlu)1 tatlı kaşığı silme kırmızı toz biber,1 talı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı köri1 defne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller 1 tavuğun göğsü1 adet kuru soğan2 adet biber1 kırmızı biber1 çay bardağı bezelye1 büyük patatesKarabiber,kekik,kırmızı toz biberTuzYeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt