elektronikci
FD Üye

Mükemmel Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 2 kesim göğüs etinden kuşbaşı tavuk
- 15 adet mantar
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yağ biberi
- 3 adet sivri biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Gereğince kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı muskat
Mükemmel Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya yağımızı alalım.
- Yağ kızdığında kuşbaşı tavukları ekleyip yüksek ateşte yaklaşık beş dakika kadar soteleyelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Daha sonra sırasıyla mantarı ,biberleri, bütün materyalleri ekleyip kavuralım.
- Zerzevatları fazla öldürmeden yaklaşık 4 dakika kavurup yemeklik doğradığımız domatesi baharatları ekleyelim.
- Beşamel sos yapılışı; 3 yemek kaşığı tereyağını eritip unu kavuralım.
- Yeterlice kavrulan una sütü ekleyip ,tuz ,karabiber ve muskat ek edip kıvamı ağırlaşıncaya kadar kavuralım.
- Bir iki çeşit karıştırdıktan sonra sotemizi güveçlere paylaştıralım ve hazırladığımız beşamel sosu dökün.
- Üzerine kaşar rendesi serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Mükemmel Lezzetli Hafif Mi Hafif Güveçte Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı