Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem Lezzetli Kara Lahana Sarması

Muhteşem Lezzetli Kara Lahana Sarması
0
96

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Muhteşem Lezzetli Kara Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kara lahana
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Muhteşem Lezzetli Kara Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanaların saplarını kesip yıkıyoruz. Derin bir tencerede su kaynatıyoruz. Kaynattığımız suyun içine yıkadığımız lahanaları koyup, lahanalar yumuşayana kadar ortalama 5- 6 dakika kaynar suda haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız lahanaları kevgir yardımıyla soğuk suyun içine alıyoruz. Lahanalar soğuduktan sonra bir süzgece alıp lahanaların suyunu güzelce süzdürüyoruz.
  3. İçi için soğanları küçük küçük doğrayıp, derin bir tencereye alıyoruz üzerine bir çay bardağı sıvı yağı ekleyip, güzelce kavuruyoruz.
  4. Kavrulan soğanların üzerine salçalarımızı ekliyoruz. Salçaları da 2 dakika kavurup, üzeri de pirincimizi ekliyoruz pirinçlerle birlikte kavurma sürecine devam ediyoruz.
  5. Kavrulan gerecimizin üzerine baharatlarımızı ve limon suyumuzu ekleyip 1-2 cins karıştırıp, içimizin altını kapatıyoruz. Altını kapattığımız harcın üzerine bir tutam maydanozumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Artık içimiz de lahanalarımızı da sarma süreci için hazır. Lahana ve içimiz bitene kadar sarıyoruz. Sardığımız sarmalarımızı uygun bir tencereye alıyoruz ve salçamızı biraz suyla açıp, üzerine döküyoruz.
  7. Sarmanın üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ek edip, üzerine bir tabak kapatıyoruz.
  8. Tencerenin kapağını da kapatıp 5 dakika yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  9. Suyunu çektikten sonra denetim edin şayet pişmemişse üzerine azar azar su ek edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Muhteşem Lezzetli Kara Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 4 bağ kara lahana İçi için; 2 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur1 adet kuru soğanYarım demet maydanoz2 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı karabiberZeytin yağı Kara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 4 bağ kara lahana2,5 su bardağı pirinç2 yada 3 adet soğanYarım su bardağı zeytin yağı1,5 yemek kaşığı salça2 tatlı kaşığı tuzKuru nane (Dileyen karabiberde ekleyebilir) Kara Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce kara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 20 adet karalahana1 adet büyük boy soğan1.5 su bardağı pirinç1 su bardağı kaynar su2 yemek kaşığı salça1 çay bardağı sıvı yağ1 demet maydanoz1 tatlı kaşığı şekerKarabiberNaneYenibaharPul biberTuz Üzeri İçin; 1.5 su bardağı kaynar su1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 orta uzunluk lahana İç harcı için 200 gram kıyma1 adet kuru soğan6-7 diş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 demet maydanoz2 su bardağı pirinç1 adet limon suyu1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı zeytinyağı2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Zeytinyağlı Lahana Sarması (En Lezzetli Haliyle) Tanımı İçin Gereçler Orta uzunluk lahana İç harcı için 1 çay bardağı pirinç1 çay bardağı bulgur1 büyük uzunluk soğan3 diş sarımsak1 demet maydanozYarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt