Muhteşem Lezzetli Kara Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kara lahana
- 2,5 su bardağı pirinç
- 4 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Muhteşem Lezzetli Kara Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanaların saplarını kesip yıkıyoruz. Derin bir tencerede su kaynatıyoruz. Kaynattığımız suyun içine yıkadığımız lahanaları koyup, lahanalar yumuşayana kadar ortalama 5- 6 dakika kaynar suda haşlıyoruz.
- Haşladığımız lahanaları kevgir yardımıyla soğuk suyun içine alıyoruz. Lahanalar soğuduktan sonra bir süzgece alıp lahanaların suyunu güzelce süzdürüyoruz.
- İçi için soğanları küçük küçük doğrayıp, derin bir tencereye alıyoruz üzerine bir çay bardağı sıvı yağı ekleyip, güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine salçalarımızı ekliyoruz. Salçaları da 2 dakika kavurup, üzeri de pirincimizi ekliyoruz pirinçlerle birlikte kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Kavrulan gerecimizin üzerine baharatlarımızı ve limon suyumuzu ekleyip 1-2 cins karıştırıp, içimizin altını kapatıyoruz. Altını kapattığımız harcın üzerine bir tutam maydanozumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Artık içimiz de lahanalarımızı da sarma süreci için hazır. Lahana ve içimiz bitene kadar sarıyoruz. Sardığımız sarmalarımızı uygun bir tencereye alıyoruz ve salçamızı biraz suyla açıp, üzerine döküyoruz.
- Sarmanın üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ek edip, üzerine bir tabak kapatıyoruz.
- Tencerenin kapağını da kapatıp 5 dakika yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra denetim edin şayet pişmemişse üzerine azar azar su ek edebilirsiniz. Afiyet olsun ????