Harika Lezzetli Sosuyla Demleme Kuskus Makarnası Tanımı İçin Gereçler
- Sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı kuskus makarnası
- 4.5 su bardağı ılık su
- 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet tavuk bulyon
Harika Lezzetli Sosuyla Demleme Kuskus Makarnası Tanımı Yapılışı
- Kuskusu bu formda denemenizi tavsiye ederim, nitekim harika bir tat.
- Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı sıvı yağda kavuralım.
- 1 tatlı kaşığı kadar kuru nanemizi de tencereye alalım ve 1 dk kavuralım.
- 1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçamızı da tencereye alalım ve uygunca kavuralım.
- 2 su bardağı kuskus makarnamızı tencereye alalım, üzerine karabiber, kimyon ve pul biberimizi ekleyip 1 kere karıştıralım.
- 4,5 su bardağı ılık suyumuzu tencereye ekleyip çabucak üzerine 1- 1, 5 tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 adet tavuk bulyonu da alalım yeterlice karıştıralım.
- Tenceremizi orta ateşte kapağı yarı açık bir halde ve en kıymetlisi 3 dk da bir karıştırarak pişirelim.
- Dikkat: üstünün sulu göründüğüne aldanmayın, karıştırmazsanız tabanını tutacaktır; bu açıdan öteki makarnalardan farklıdır.
- Suyunu büyük oranda çekip azıcık sulu kaldığında ocaktan alarak kapağını kapalı tutarak 15 dk kadar dinlendirelim.
- Enfes makarnamız hazır.
- Ölçüler tamdır, inançla yapabilirsiniz.