Muhteşem Lezzetli Tarhana Çorbası (Köy Tarhanası) Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 çorba kaşığı tarhana
- ️2 tatlı kaşığı domates salçası
- ️1 tatlı kaşığı tereyağı
- ️yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️5 su bardağı su
- ️1 çay kaşığı nane
- ️1 yahut yarım çay kaşığı karabiber (tercihe göre)
- ️1 çay kaşığı tuz
Muhteşem Lezzetli Tarhana Çorbası (Köy Tarhanası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir tatlı kaşığı tereyağını tenceremizin içerisine alalım.
- Eridikten sonra içerisine 2 tatlı kaşığı domates salçasını ek edip, kavrulma sesini duyana kadar lakin yanmayacak halde kavuralım.
- Ardından üzerine 3 çorba kaşığı tarhanamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim (Yaklaşık 1 dakika kadar)
- Kavurma süreci tamamlandıktan sonra üzerine 5 su bardağı suyumuzu ekleyelim ve yaklaşık 3-4 dakika kadar kaynatalım.
- Kaynama süreci tamamlandıktan sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağımızı ekleyelim.
- Ardından üzerine bir çay kaşığı nane ve tercihe nazaran ayarlamış olduğunuz bir yahut yarım çay kaşığı karabiberi ek edelim.
- Tüm materyaller eklendikten sonra 1-2 dakika daha kaynatalım.
- Kaynama sürecinin tamamlanması ile birlikte üzerine bir çay kaşığı tuzumuzu ek edelim ve servise hazırlayalım. Afiyet olsun.