Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem Ötesi Poğaça

Muhteşem Ötesi Poğaça
0
116

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Muhteşem Ötesi Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı içine sarısı üzerine sürülecek
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Muhteşem Ötesi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt, şeker ve maya karıştırılıp kapağı kapatıp 5 dk beklenir müddet sonunda köpük köpük oluyor.
  2. Sıvı yağ, yumurta akı da eklenir karıştırılır.
  3. Aldığı kadar un ve tuz eklenir, yoğrulur. Yumuşak kıvamlı olacak çok un koymayalım.
  4. Hamur en az 30 dk mayalansın ben bazen 1 saate kadar beklettiğim de oluyor.
  5. Cevizden bir tık büyük olsun fazla da büyük olmasın çok kabarıyor. Hal verip içine peynir yahut boş da olur tepsiye dizilir.
  6. Tepsi mayası için tıpkı uzunluk tepsi kapatırım ben en az 15 dk da tepsi mayası olacak.
  7. 200 derece ısınmış fırına atılır, fazla uzaklaşmayalım, 15-20 dk içinde pişiyor üzeri kızarınca alıyoruz.
  8. Fırından çıkınca üzerine 5 dk birebir tepsiden kapatıyorum üzeri sertleşse de yumuşuyor. Yada bir bez örtebilirsiniz????.
Not: ben bazen tam buğday ???? unu ile de yapıyorum.

Yapan, beğenenler den ????.

Muhteşem Ötesi Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Vanilyalı Sütlü Pamuk Poğaça (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)2 paket vanilya1 paket instant maya1,5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz (Hafif tepeli)1 yemek kaşığı tereyağ (Oda ısısında yumuşamış)4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Sodalı Peynirli Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 şişe maden suyu1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)2 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı kadar kuru maya1 tatlı kaşığı tuz5-6 su bardağı un (gerekirse ekleyin yumuşak ele yapışmayan bi hamur olmalı) İçi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2,5 çay bardağı süt2 yemek kaşığı şeker1 paket insta maya1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta akı2 tatlı kaşığı tuz4,5-5 su bardağı un İçi için; PeynirMaydanoz Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak süt, şeker ve mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ2 yumurta akı2 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı tuz1 kuru maya (küçük)Aldığı kadar un yaklaşık 5.5 su bardağı 6 su bardağı ortası değişiyor İçi için: Biraz süzme peynirBiraz kaşar peyniriYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 paket kuru maya yaşta olur1 tatlı kaşığı tuz1.5 çorba kaşığı şekerYarım su bardağı sıvı yağYaklaşık 5 su bardağı kadar un denetimi ekleyin1 yumurta sarısı üzerine beyazı içineSürülebilir peynir ben labne kulandım Pamuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt