Muhteşem Pratik Buzluk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (175gr)
- 2 paket sade pötibör bisküvi (350gr)
- 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay bardağı toz krem şanti
- 1 çay bardağı toz nesguik
- 1 yemek kaşığı kakao
- Islatmak için süt (yaklaşık 1 çay bardağı)
- 1 paket çikolata sosu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı çikolata parçaları ve çikolata damlaları
Muhteşem Pratik Buzluk Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri iri bir şekilde kırıp geniş bir kaba alın içerisine bütün malzemeleri ilave edip karıştırın. Diğer taraftan kek kalıbının içine etrafından taşacak şekilde streçle kaplayın.
- Hazırladığınız karışımı kalıba döküp kaşıkla düzeltin ve kenarından taşan streci üzerine kapatıp buzluğa atın.
- 1 su bardağı süt ile çikolata sosunu karıştırıp ocağa alın kaynayıp fokurdamaya başlayınca içine çikolata parçaları atıp altını kapatın.
- Çikolata parçaları eriyince 5 dakika soğutmaya bırakın. Soğumuş çikolata sosumuz hazırdır.
- Pastamız 5 6 saat dolapta kalıp iyice donduktan sonra çıkarıp çikolata sosunu döküyoruz.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip ve dilimlere ayırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????????