Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhteşem Sarımsak Ve Tereyağlı Ekmek

Muhteşem Sarımsak Ve Tereyağlı Ekmek
0
14

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
muhtesem-sarimsak-ve-tereyagli-ekmek.jpg

Muhteşem Sarımsak Ve Tereyağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

• 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru maya veya yarım yaş maya
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • Tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 3-4 bardak
Üzerine sürülecek sarımsaklı sos için:
  • 3 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (odasıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 silme çay kaşığı bal
  • 1 tutam taze fesleğen yoksa kurusu
  • 1 tutam dereotu (ben kuru kullandım 1 tatlı kaşığı)
  • 1 kalıp kaşar peyniri kalem şeklinde kesilecek

Muhteşem Sarımsak Ve Tereyağlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Sarımsaklı tereyağlı ekmek mi dersiniz kaşarı katınca pideye mi çevirirsiniz bilmem ama bunu mutlaka ama mutlaka deneyin diye ısrar ediyorum..:)
  1. Öncelikle bir kapta ılık su, toz şeker ve maya karıştırılır ve 5-6 dakika köpüklenmesine izin verilir.
  2. Daha sonra eritilmiş tereyağı ve diğer malzemeler eklenip güzel bir hamur yoğrulur.
  3. Üzerini örtüp hamuru 20-25 dakika dinlenmeye alalım. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp pasta/yemek tabağı çapında açıp fırın kağıdın üzerinde tekrar dinlendiriyoruz.
  4. Ayrı bir kapta sosu için sarımsakları ezip, baharatları incecik doğruyoruz ve tereyağ ,mayonez ve bal ile karıştırıyoruz.
  5. Dinlenen hamuru görselde göründüğü gibi önce kenarlarından sonra iç kısmını parmaklarımızla ramazan pidesi gibi şekil veriyoruz.
  6. Üzerine sarımsaklı sosun yarını 1 pideye her yerine gelecek şekilde sürüyoruz ve boşluklara kalem şeklinde kaşar peyniri yerleştiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyetle bayıla bayıla yiyiyoruz. :).
Muhteşem Sarımsak Ve Tereyağlı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,297Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt