Muhteşem Şekerpare Tarifi İcin Malzemeler
*125 gr yumuşak margarin
*1 cay bardağı pudra şekeri
*1 cay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yumurta 1 inin sarısı
Uzerine
*Aldığı kadar un
Şerbet icin
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Ceyrek limon
Muhteşem Şekerpare Tarifi Yapılışı Oncelikle hayırlı ramazanlar tam iftar sofralarına layık Harika bir tarif denemenizi oneririm
Şerbeti hazırlıyoruz
Şeker ve su on dk kaynayınca ceyrek limonu da icine koyup 2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
Şerbet soğuk şekerpareler sıcak olmalı
Hamuru yapmak icin un ve kabartma tozu haric tum malzemeyi yoğurmaya başlıyoruz
Daha sonra kabartma tozu ve unu ekliyoruz
Yaklaşık 3 su bardağı kadar un kullanıyoruz
Kurabiye hamuru gibi ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor isteğimiz şekli verip onceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz
Fırından cıkar cıkmaz uzerine soğuk şerbeti dokuyoruz
İki saat sonra servise hazır hale gelir ben şerbeti daha iyi icine alsın diye daha kucuk bir tepsiye aldım daha sonra şerbeti doktum cok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tarif
*125 gr yumuşak margarin
*1 cay bardağı pudra şekeri
*1 cay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yumurta 1 inin sarısı
Uzerine
*Aldığı kadar un
Şerbet icin
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Ceyrek limon
Muhteşem Şekerpare Tarifi Yapılışı Oncelikle hayırlı ramazanlar tam iftar sofralarına layık Harika bir tarif denemenizi oneririm
Şerbeti hazırlıyoruz
Şeker ve su on dk kaynayınca ceyrek limonu da icine koyup 2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
Şerbet soğuk şekerpareler sıcak olmalı
Hamuru yapmak icin un ve kabartma tozu haric tum malzemeyi yoğurmaya başlıyoruz
Daha sonra kabartma tozu ve unu ekliyoruz
Yaklaşık 3 su bardağı kadar un kullanıyoruz
Kurabiye hamuru gibi ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor isteğimiz şekli verip onceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz
Fırından cıkar cıkmaz uzerine soğuk şerbeti dokuyoruz
İki saat sonra servise hazır hale gelir ben şerbeti daha iyi icine alsın diye daha kucuk bir tepsiye aldım daha sonra şerbeti doktum cok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tarif