bilgisayarci
FD Üye
Muhteşem Soslu Elmalı Kekim Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı (2 paket) vanilya
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrollü)
- 3 adet elma
Muhteşem Soslu Elmalı Kekim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalaaarrr. Bu tanım öbür kek tanımlarının tam bilakis bir kek.
- Karıştırma kanımıza birinci evvel yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve vanilya alınarak krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Bu karşımdan 1 su bardağı ayırıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Sonra kalan karışımın içine yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra içine un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Diğer keklere nazaran daha kıvamlı koyu bir kek hamuru oluyor. Unu denetimli koyalım bazen una nazaran değişiyor 1,5 – 2 bardak ortası olabilir.
- Üzerine soyup dilimlediğimiz elmaları diziyoruz.
- Fansız ayarda 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırdığımız sosu kekimizin üstüne döküyoruz güzelce heryerini sosluyoruz.
- Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. .