Muhteşem Tadı İle Etli Makarna (Böylesini Daha Yemediniz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (İnce kalem kullandım)
- Haşlamak için kâfi sıcak su
- Tuz
- 200 gram kuşbaşı kırmızı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı domates püresi (Şart değil)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Muhteşem Tadı İle Etli Makarna (Böylesini Daha Yemediniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bugün sizlerle küçüklüğümden beri çok severek yedim ve yaptığım makarnayı paylaşmak istiyorum,emin’im daha evvel bu halde yemediniz.
- İlk evvel kuşbaşı etlerimizi düdüklüde haşlayalım.
- Sonradan tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğranmış kuru soğanları kavuralım ,rengi değişince etleri ek edelim.
- Etlerle bir arada 1-2 dk kavuralım.
- Sonradan salçayı ek edelim ve salça ile az kavuralım.
- Eti haşladığımız sudan varsa az ondan ek edelim ,küçük küp küp doğradığımız patatesleri ek edip üstünü örtecek kadar su ek edelim,tuzu ve baharatları ek edip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Haşladığımız makarnaları servis tabaklarına paylaştıralım ve üzerine etli sosdan koyalım,çok lezzetli oluyor denemenize tavsiye ediyorum ????????.