Muhteşem Tadı İle Havuçlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 5-6 adet havuç ( eğer havuçlar küçük boysa adet sayısı arttırılabilir.)
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı fındık
- Yarım çay bardağı fıstık
- Alt taban ve üstüne serpiştirmek için hindistan cevizi
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhteşem Tadı İle Havuçlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları soyup rendenin ince tarafından rendeleyelim. Daha sonra tavaya alıp üzerine şekeri ilave edip orta ateşte suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştıralım.
- Suyunu çeken havuçların üzerine iri parçalanmış bisküvileri ve rondodan iri çekilmiş ceviz, fındık ve fıstıkları dökelim. Sonrasında tarçını da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız harcı tabanı ıslatılmış ve hindistan cevizi serpiştirilmiş borcama döküp iyice tabana yayıp harcın birbirine iyice karışmasını sağlayalım.
- Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alalım. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırılam.
- Göz göz olunca vanilya ve tereyağını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Bir köşeye alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra borcamda tabana iyice oturttuğumuz harcın üzerine dökelim.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ni bolca serpiştirelim ve buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirelim. Daha sonra servis yapıp afiyetle yiyelim. ????.