Muhteşem Tartolet (Bu Tarifime Bayılacaksınız) İçin Malzemeler
Alt tabanı için
- 150 gram oda ısısında yumuşamış margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket toz kremsanti
- Toz antep fistığı çilek rulo kat dilediğiniz süsler
Muhteşem Tartolet (Bu Tarifime Bayılacaksınız) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Kremşanti ve tereyağ hariç hepsini tencereye alıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Bir iki fokurdayınca altını kapatıp tereyağını atalım ve karıştıralım.
- Ilımaya bırakalım.
- Üzerinin kabuk tutmaması için streçle üzerine yapıştırarak bastıralım. Hava almamasını sağlıyalım.
- En az 4 saat dolapta dinlendirin.
- Bir gece önceden de hazırlarsanız daha güzel olur ertesi gün dolaptan çıkarıp toz kremşantisini ekliyelim ve mikserle çırpalım. Koyu kıvamlı oluyor az süt ekleyerek istediğimiz kıvama gelene kadar açabiliriz.
- Hamuru için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış kalıbımıza dizelim.
- Elimizle bastırarak kalıplara yayalım.
- En son çatalla tabanına delikler açalım.
- 170 ° fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tartoletlerin kenarını çikolataya ve toz fıstığa batıralım.
- Kremamızı güzelce ortalarına sıkalım ve dilediğimiz gibi süsleyelim servis edelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.