
Mükemmel Bir Renk Ve Lezzet İle Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane ayva
- 4 çay bardağı şeker
- 10 parça hibiskus
- Ayva çekirdeği
- Ayva kabuğu
- 2 su bardağı su
- Dondurma veya kaymak
- Ceviz veya fındık fıstık
Mükemmel Bir Renk Ve Lezzet İle Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları ortadan ikiye bölüp ortasını oyun ve çekirdeğini ayıklayıp, çöpünü atın. Kabuğunu soyup bu kabukları tencerenin altına dizin. Soyup yıkadığınız ayvaları bu kabukların üzerine yerleştirin çekirdekleri ekleyin.
- Her ayva parçasının üzerine yarım çay bardağı şeker dökün hibiskuslari da içine atıp suyu ekleyin. Orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra servis tabağına alıp üzerine dondurma yada kaymak ceviz döküp servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Bu arada nar eklemek isterseniz 1 su bardağı nar da ekleyebilir ve daha sonra pişirebilirsiniz.
- İsteğe bağlı karanfil tarçın da kullanabilirsiniz benim çocuklar sevmiyor diye eklemedim ama tarçın karanfil de güzel bir aroma veriyor. ????