
Eksiksiz Çikolatalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 50 gr katı yağ
- 63 gr bitter çikolata
- 26 gr tozşeker
- 50 gr yumurta sarısı
- 64 gr krema
- 19 gr un
- 40 gr kakao
- 78 gr yumurta beyazı
- 66 gr (2 farklı toz şeker kullanacağız) toz şeker
Kusursuz Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 50gr yağ ve 63gr çikolatayı bir kaba al benmari yordamı erit.
- 26gr toz şeker, 50 gram yumurta sarısını birlikte karıştır ve çikolataya ekle. Biraz çırptıktan sonra ısıtılmış 64gr krema ekle.
- 19gr un ve 40gr kakao’yu eleyere ekleyip çırpmaya devam et. Macun kıvamına gelecek.
- 78 gram yumurta beyazı ve 66gr şekeri farklı bir kapta krem şanti kıvamına gelene kadar çırp. Kıvam alan yumurtayı azar azar çikolatalı karışıma ekle ve el çırpıcısı ile alttan üste yavaşça karıştır.
- Yağlı kağıt konulmuş pişirme kalıbına (15*lik) dök.
- Evvelden ısıtılmış 170derece fırında 25-30dk pişir.Üzerini beyaz çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz