bilgisayarci
FD Üye
Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük kuru soğan (mor soğanda kullanabilirsiniz)
- 1 büyük paket mantar(500-600 gram)
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve pul biber
- Zeytinyağ
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak, mantarları yıkayıp limonlu suda 10 dakika beklettim.
- Soğanları yarım ay halinde, sarımsakları minik minik doğradım.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanı ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar soteledim.
- Ardından mantarları ek edip tavaya sallayarak sotelemeye devam ettim.
- Son olarak tuz, maydanoz ve baharatları da ek edip 1-2 dakika daha soteleyerek ocaktan alıp yoğurt sosunu hazırladım.
- Kasenin içine yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırdım.
- Hazır olan sosumu düz tabanlı servis tabağına alıp kaşık yardımıyla yaydırdım.
- Üzerine mantarı ek edip servis ettim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.