
Kusursuz Rengiye Ayva Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane ayva
- 2,5 su bardağı şeker
- 4 modül hibiskus
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- Ayvanın çekirdeği
Kusursuz Rengiye Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölün çekirdeklerini çıkarın.
- Sonra ayvaları küçük küçük modüllere doğrayın.
- Reçel yapacağınız tencereye ayvaları şekeri hibiskus ve suyu alın yumuşayana kadar pişirin.
- Kıvama geldikten sonra limon suyunu da ek edip bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
- Hazır olan reçeli kavanozlara döküp afiyetle tüketebilirsiniz.