Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı İçin Malzemeler
- 8 kesim ince dilimlenmiş tavuk göğsü (2 büyük kesim aldım.her birini 4 ince modüle böldüm)
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- Bir su bardağı galeta unu
- Tuz
- 8 adet mantar
- 2 adet küçük havuç
- 2 adet küçük soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 rendelenmiş sarımsak
- 1 paket krema
- 110 ml süt
- 3-4 kol maydanoz
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 2 tatlı kaşığı zerzevat ceşnisi
- 1,5 tatlı kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı su ile açılacak)
- Maydanoz
Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk etlerini artlı önlü tuzlayıp, kenarda beklettim. Evvel sosu hazırladım (Soğuyunca ısıtılabiliyor tavukların sıcak olması önemli)
- Derin bir tavaya sıvı yağ ekleyip kızdırdım. İnce doğranmış soğanı, havucu ve kapya biberi ek edip kısık ateşte güzelce kavrulmaya bıraktım, başka küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ ek edip rendelenmiş sarımsağı ve mantarı kavurup beklettim.
- Kavrulan sebzelerin üzerine sütü, kremayı, nişastayı, zerzevat çeşnisini doğranmış maydanoz karı ve kavurduğum mantarlarıda ek edip 5 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan aldım.
- Tavuklar için teflon tavaya az yağ ekleyip kızdırdıktan sonra, tavuğu evvel una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarakta galeta ununa batırdım ve tavaya alıp önlü artlı güzelce kızarttım.
- Sıcak tavukların üzerine sosumu ek edip servis ettim. Afiyet olsun ????.