Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mükemmel Sosu ile Sinitzel

Mükemmel Sosu ile Sinitzel
0
26

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 kesim ince dilimlenmiş tavuk göğsü (2 büyük kesim aldım.her birini 4 ince modüle böldüm)
Tavukları bulamak için;
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Bir su bardağı galeta unu
  • Tuz
Sosu için;
  • 8 adet mantar
  • 2 adet küçük havuç
  • 2 adet küçük soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 rendelenmiş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 110 ml süt
  • 3-4 kol maydanoz
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 2 tatlı kaşığı zerzevat ceşnisi
  • 1,5 tatlı kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı su ile açılacak)
  • Maydanoz

Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk etlerini artlı önlü tuzlayıp, kenarda beklettim. Evvel sosu hazırladım (Soğuyunca ısıtılabiliyor tavukların sıcak olması önemli)
  2. Derin bir tavaya sıvı yağ ekleyip kızdırdım. İnce doğranmış soğanı, havucu ve kapya biberi ek edip kısık ateşte güzelce kavrulmaya bıraktım, başka küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ ek edip rendelenmiş sarımsağı ve mantarı kavurup beklettim.
  3. Kavrulan sebzelerin üzerine sütü, kremayı, nişastayı, zerzevat çeşnisini doğranmış maydanoz karı ve kavurduğum mantarlarıda ek edip 5 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan aldım.
  4. Tavuklar için teflon tavaya az yağ ekleyip kızdırdıktan sonra, tavuğu evvel una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarakta galeta ununa batırdım ve tavaya alıp önlü artlı güzelce kızarttım.
  5. Sıcak tavukların üzerine sosumu ek edip servis ettim. Afiyet olsun ????.
Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt