
Mükemmel Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy ayva
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- Ayva çekirdekleri
- 5 adet karanfil
- 3 adet çubuk tarçın
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 kase su (Ayvaların kararmasını önlemek için)
- Yarım limon suyu (Ayvaların kararmasını önlemek için)
- 1 kutu sıvı krema
- 2 yemek kaşığı kremşanti
Mükemmel Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1. Ayıklanmış ayvaları ikiye bölüp yayvan bir tencereye dizin. Çekirdeklerini atmayın. Çubuk tarçın, karanfilleri, ayva çekirdeklerini tencereye serpiştirin.
- Son olarak her ayvanın içine gelecek kadar şekeri pay edip, ayvaların üzerine dökün.
- Son olarak 1 su bardağı vişneyi ayvaların üzerine ve tencereye gelişi güzel serpiştirin. Bu şekilde kısık ateşte, ara ara ters yüz ederek yaklaşık 1,5-2 saat pişirelim.
- Üzeri için; ayrı bir kasede 1 kutu krema ve 2 kaşık kremşantiyi mikser ile çırpalım.
- Tamamen soğuyan ayvalarımızın ortasına hazırladığımız kremayı sıkma torbası yardımı ile sıkalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.