Mulallebili Kemalpaşa Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Kemalpaşa tatlısı (Kemalpaşa tatlısını tatlı paketinin üzerindeki ölçüsüne nazaran hazırlayın)
- Çam fıstığı
- Vişne
Mulallebili Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçler tencereye alınıp göz göz olana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip istek ettiğiniz kalıba muhallebinin yarısını döküyoruz.
- Üzerine istediğiniz kadar kemal pasa tatlısı sıralayın ve kalan muhallebiyide üzerine döküyoruz.
- Tatlıdan istediğimiz kıvama ulaşmak için 1 gece dolapta bekletilir ????.
- Tatlımızı dilek ettiğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.