Mumbar Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kuzu mumbar
- 3 adet kuru soğan
- Yarım kilo pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
- 100gr kuyruk yağı
Mumbar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mumbarlarımızı 1 gün evvel den alıp içine su tutup yıkıyayım.
- Daha sonra yağlı kısmı dışta kalacak formda bir kaba alalım.
- Üstüne turşuluk tuzdan 3 yemek kaşığı kadar dökelim birazda su koyup bir gece bekletelim.
- Sonraki gün de tekrar yıkayalım.
- İç harcımızı hazırlıyalım. Bütün materyalleri koyup karıştıralım.
- Daha sonra da mumbarı doldurmaya başlayalım içe biraz itip bulgurlu harcmızı itmeye başlıyayım.
- İçi dışına çıkacak doldurdukça, ben maraş oyacağı ile doldurdum ince ve uzun daha kolay doluyor bilginiz olsun.
- Ağız kısımlarını iple bağlayıp tekrar yıkıyoruz ve düdüklü de 50 – 60dakika pişiriyoruz, afiyet olsun ????.