Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mumbar Dolması

Mumbar Dolması
0
19

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
mumbar-dolmasi.jpg

Mumbar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Temizlenmiş işkembe
  • Temizlenmiş mumbar
  • Yarım kilo pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 kaşık tepeleme domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 5 adet kuzu kemiği
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 bardak su

Mumbar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan ,sarımsak ince ince doğranıp geniş bir kaba konur.
  2. Üzerine tuz ,karabiber ,domates salçası ,biber salçası ,zeytinyağı ,yıkanmış pirinç ve bulgur eklenir .
  3. Son olarakta kıyma ve su eklenip harmanlanır.
  4. Yalnız harmanlarken çok fazla karıştırmamak gerekiyor pirinçlerin kırılmaması için.
  5. Temizlenmiş işkembeyi minik minik doğrayıp tencereye koyun üzerine kuzu kemiklerini ve nohutu koyun.
  6. Mumbarları istediğiniz boyutta kesip iple bağlıyoruz.
  7. Hazırladığımız iç malzemeyi dolma açacağıyla mumbarları dolduruyoruz.
  8. Fazla doldurmuyoruz pişme payı bırakıyoruz.
  9. Doldurduğumuz mumbarların ağzını bağlamadan önce yarım çay bardağı su boşaltıyoruz içine bu şekilde mumbarları delmemize gerek yok.
  10. Mumbarları da tencereye koyup üstünü su ile doldurup kontrolü bir şekilde 1. 5 saat içinde pişiriyoruz. Ben genelde odun ateşinde pişiriyorum daha lezzetli oluyor. ????.
  11. Pişen yemeğimizi bir kaba alıyoruz.
  12. Tavsiye edilen sıcak yenmesidir.
Mumbar Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,605Kullanıcılar
arfelaSon üye
Üst Alt