Mumbar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Temizlenmiş işkembe
- Temizlenmiş mumbar
- Yarım kilo pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 baş sarımsak
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 kaşık tepeleme domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 5 adet kuzu kemiği
- Yarım kilo kıyma
- 1 bardak su
Mumbar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ,sarımsak ince ince doğranıp geniş bir kaba konur.
- Üzerine tuz ,karabiber ,domates salçası ,biber salçası ,zeytinyağı ,yıkanmış pirinç ve bulgur eklenir .
- Son olarakta kıyma ve su eklenip harmanlanır.
- Yalnız harmanlarken çok fazla karıştırmamak gerekiyor pirinçlerin kırılmaması için.
- Temizlenmiş işkembeyi minik minik doğrayıp tencereye koyun üzerine kuzu kemiklerini ve nohutu koyun.
- Mumbarları istediğiniz boyutta kesip iple bağlıyoruz.
- Hazırladığımız iç malzemeyi dolma açacağıyla mumbarları dolduruyoruz.
- Fazla doldurmuyoruz pişme payı bırakıyoruz.
- Doldurduğumuz mumbarların ağzını bağlamadan önce yarım çay bardağı su boşaltıyoruz içine bu şekilde mumbarları delmemize gerek yok.
- Mumbarları da tencereye koyup üstünü su ile doldurup kontrolü bir şekilde 1. 5 saat içinde pişiriyoruz. Ben genelde odun ateşinde pişiriyorum daha lezzetli oluyor. ????.
- Pişen yemeğimizi bir kaba alıyoruz.
- Tavsiye edilen sıcak yenmesidir.