Mumbar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo temizlenmiş kuzu bağırsağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram kuşbaşılık et(minik minik doğranmış)
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- Kaynar su
Mumbar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba pirinç, domates ve biber salçası, kuşbaşı et,yağ ve bütün baharatları ekleyin, güzelce harmanlayın.
- Soğanı (küp şeklinde doğranmış) ve maydanozu ekleyin.
- Kuzu bağırsaklarının içine çok sıkı olmayacak şekilde karışımı doldurun.
- Bağırsağın her iki tarafına düğüm atın.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip,iki saat orta ateşte pişirin.
Mumbar Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı