Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mumbar Tarifi (Tadı Harika)

Mumbar Tarifi (Tadı Harika)
0
100

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
mumbar-tarifi-tadi-harika.jpg

Mumbar Tanımı (Tadı Harika) İçin Gereçler

• 1 kilo temizlenmiş mumbar kasaplardan bulunabilir
  • 150/ 200 gram kuyruk yağı
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon ( ben bir buçuk kadar kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Göz kararından az tuz
  • Ve kolay karışması için biraz sıvı yağ
  • Temizlemek için tuz ve limon tuzu

Mumbar Tanımı (Tadı Harika) Yapılışı

1. Öncelikle mumbarlar içlerinden su akıta akıta uygunca temizlenir.
  2. İçinize sinene kadar devam edilir .
  3. Üzerinde ki yağlara yapışan sarı olan kısımlar kesilir yada çekilir zati resen geliyor.
  4. İç harcı hazırlana kadar tuzlu suda bekletin.
  5. İç harcı için tüm gereçler karıştırılır kuyruk yağı karışmayı zorlaştırdığı için ben biraz da sıvı yağ ekledim kayganlık kazansın diye (şart değil, aslında).
  6. Akabinde mumbarlar tekrar yıkanır ve doldurmaya başlıyoruz.
  7. Dış kısmını içe yanlışsız parmağımızla itekliyoruz ve iç koymaya devam ediyoruz (iç harcı az konulmalı esasen pişerken pirinç sisecek ve mumbar küçülecek).
  8. Bu türlü böyle hem içi dışına çıkmış oluyor hemde dolmuş oluyor.
  9. Bu doldurma süreci devam ederken içinden beyaz bir sıvı gelecek doldurmaya devam edin son ve baş kısımlara çok fazla pirinç koymamaya dikkat edin.
  10. Tüm mumbar bitene kadar devam edin.
  11. Ve biten mumbarları limon tuzu eklenen ve bol tuz eklenen suda bekletin beyaz sıvı dediğim temizlensin.
  12. Akabinde tekrar yıkayıp tencereye alın susuz formda 5 dakika çevirin mühürleme üzere düşünün ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin .
  13. Evvel kaynayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin afiyet olsun ❤️????.

858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt