Mumbar Tanımı (Tadı Harika) İçin Gereçler
- 1 kilo temizlenmiş mumbar kasaplardan bulunabilir
- 150/ 200 gram kuyruk yağı
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon ( ben bir buçuk kadar kullandım)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Göz kararından az tuz
- Ve kolay karışması için biraz sıvı yağ
- Temizlemek için tuz ve limon tuzu
Mumbar Tanımı (Tadı Harika) Yapılışı
- Öncelikle mumbarlar içlerinden su akıta akıta uygunca temizlenir.
- İçinize sinene kadar devam edilir .
- Üzerinde ki yağlara yapışan sarı olan kısımlar kesilir yada çekilir zati resen geliyor.
- İç harcı hazırlana kadar tuzlu suda bekletin.
- İç harcı için tüm gereçler karıştırılır kuyruk yağı karışmayı zorlaştırdığı için ben biraz da sıvı yağ ekledim kayganlık kazansın diye (şart değil, aslında).
- Akabinde mumbarlar tekrar yıkanır ve doldurmaya başlıyoruz.
- Dış kısmını içe yanlışsız parmağımızla itekliyoruz ve iç koymaya devam ediyoruz (iç harcı az konulmalı esasen pişerken pirinç sisecek ve mumbar küçülecek).
- Bu türlü böyle hem içi dışına çıkmış oluyor hemde dolmuş oluyor.
- Bu doldurma süreci devam ederken içinden beyaz bir sıvı gelecek doldurmaya devam edin son ve baş kısımlara çok fazla pirinç koymamaya dikkat edin.
- Tüm mumbar bitene kadar devam edin.
- Ve biten mumbarları limon tuzu eklenen ve bol tuz eklenen suda bekletin beyaz sıvı dediğim temizlensin.
- Akabinde tekrar yıkayıp tencereye alın susuz formda 5 dakika çevirin mühürleme üzere düşünün ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin .
- Evvel kaynayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin afiyet olsun ????.