iltasyazilim
FD Üye
Bir hadîsi var Rasûlullah Efendimiz?in hadîsi şerîfi var İşte MünkerNekir, sâlih kimseye sorar O sâlih kimse cevabını verir Orada güzel bir siluet görür
“?Sen kimsin? der, o siluete
“?Ben senin dünyadayken namaz, abdest, oruç vs güzel ahlâk, muâşeretin vesâirenim Allah, beni senin yanına arkadaş olarak gönderdi
O kişi de sevinir
Yine hadîsi şerîfte:
“İki tane pencere açılır ona; bir Cennet?ten, bir Cehennem?den Ona denir ki:
«Sen dünyadayken Cennet?i istedin» denir O kişi de kabirde ferahlar
Diğer; fâsık, mücrim… O da doğrudürüst MünkerNekir?e cevap veremez Onun da çirkin, iğrenç bir siluet gelir yanına:
«?Benim bu zor zamanımda sen de kimsin, nereden çıktın?!» der
O da der ki:
«?Senin dünyadaki kötü amellerinim (der) Allah onu müşahhas hâle getirdi, ben senin yanında olacağım» der
Ona da iki pencere açılır Cennet ve Cehennem?den
«Sen dünyadayken Cehennem?i istedin» denir ona (Benzer rivâyetler için bkz İbni Mâce, Zühd, 32 Ayrıca bkz Buhârî, Cenâiz, 68, 87; Müslim, Cennet, 70; Ahmed, VI, 352 Krş Heysemî, III, 5152)
Allah korusun!
Velhâsıl, ömrümüz, ne kadar nefesimiz var, bilemiyoruz
Hattâ, Gazâlî Hazretleri diyor ki:
“Arkadaş (diyor), bugün kendini ölmüş bil Bugün sen öldün (diyor) Ne kadar eyvah, vah vah, keşke diyeceksin (diyor) Onun için (diyor), bundan sonraki hayatını Allâh’ın bir nîmeti, lûtfu olarak bil Ona göre tanzim et buyuruyor
Cenâbı Hak yine Münâfikûn Sûresi’nde son nefes ânımızı bildiriyor:
“Ölüm ânı gelir de (âyeti kerîmede) «Yâ Rabbi! (Biraz genişletsen, biraz imkânı artırsan, biraz daha) az bir şey daha yaşasam da sadaka versem (hayırhasenat yapsam) ve sâlihlerden (Allâh’ın güzel kullarından olsam) demeden evvel… (elMünâfikûn, 10) buyuruyor
“…Herkes (buyuruyor Rasûlullah Efendimiz) pişmanlıkla ölecek Sâlih kimseler bile pişmanlıkla ölecek Keşke daha öteye doğru mesafe alsaydım diye… (Bkz Tirmizî, Zühd, 59)
Osman Nuri Topbaş
“?Sen kimsin? der, o siluete
“?Ben senin dünyadayken namaz, abdest, oruç vs güzel ahlâk, muâşeretin vesâirenim Allah, beni senin yanına arkadaş olarak gönderdi
O kişi de sevinir
Yine hadîsi şerîfte:
“İki tane pencere açılır ona; bir Cennet?ten, bir Cehennem?den Ona denir ki:
«Sen dünyadayken Cennet?i istedin» denir O kişi de kabirde ferahlar
Diğer; fâsık, mücrim… O da doğrudürüst MünkerNekir?e cevap veremez Onun da çirkin, iğrenç bir siluet gelir yanına:
«?Benim bu zor zamanımda sen de kimsin, nereden çıktın?!» der
O da der ki:
«?Senin dünyadaki kötü amellerinim (der) Allah onu müşahhas hâle getirdi, ben senin yanında olacağım» der
Ona da iki pencere açılır Cennet ve Cehennem?den
«Sen dünyadayken Cehennem?i istedin» denir ona (Benzer rivâyetler için bkz İbni Mâce, Zühd, 32 Ayrıca bkz Buhârî, Cenâiz, 68, 87; Müslim, Cennet, 70; Ahmed, VI, 352 Krş Heysemî, III, 5152)
Allah korusun!
Velhâsıl, ömrümüz, ne kadar nefesimiz var, bilemiyoruz
Hattâ, Gazâlî Hazretleri diyor ki:
“Arkadaş (diyor), bugün kendini ölmüş bil Bugün sen öldün (diyor) Ne kadar eyvah, vah vah, keşke diyeceksin (diyor) Onun için (diyor), bundan sonraki hayatını Allâh’ın bir nîmeti, lûtfu olarak bil Ona göre tanzim et buyuruyor
Cenâbı Hak yine Münâfikûn Sûresi’nde son nefes ânımızı bildiriyor:
“Ölüm ânı gelir de (âyeti kerîmede) «Yâ Rabbi! (Biraz genişletsen, biraz imkânı artırsan, biraz daha) az bir şey daha yaşasam da sadaka versem (hayırhasenat yapsam) ve sâlihlerden (Allâh’ın güzel kullarından olsam) demeden evvel… (elMünâfikûn, 10) buyuruyor
“…Herkes (buyuruyor Rasûlullah Efendimiz) pişmanlıkla ölecek Sâlih kimseler bile pişmanlıkla ölecek Keşke daha öteye doğru mesafe alsaydım diye… (Bkz Tirmizî, Zühd, 59)
Osman Nuri Topbaş