Mürdüm Erikli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo mürdüm erik
- 500 gram seker
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 4 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gram ekşi krema yahut kaymak
- Tepsiyi yağlamak için biraz yağ
Mürdüm Erikli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şekeri, tereyağı de vanilyayı köpürterek çırpın. Yumurtaları teker teker kıralım devam çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip devam çırpın. Son olarak ekşi kremayı yahut kaymağınızı da ek edip hoş hafif akışkan bir hamur elde edin.
- Fırın tepsini yağlayın ve hamuru üzerine güzelce yayın. Eriklerinizi üzerine eşit biçimde dizin.
- 180 derecede alt üst ısısında pişirin. 1 saat 15 dakikada pişti, siz yeniden de kürdan ile denetim edin.
- Her fırın farklıdır zira çıkarınca sıcak haliyle üzerine biraz şeker serpeleyin. Servis ederken yanına krema çok yakışıyor. Afiyet olsun ????