Mürdüm Erikli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo mürdüm erik
- 500 gram seker
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 4 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gram ekşi krema yahut kaymak
- Tepsiyi yağlamak için biraz yağ
Mürdüm Erikli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şekeri, tereyağı de vanilyayı köpürterek çırpın. Yumurtaları teker teker kıralım devam çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip devam çırpın. Son olarak ekşi kremayı yahut kaymağınızı da ek edip hoş hafif akışkan bir hamur elde edin.
- Fırın tepsini yağlayın ve hamuru üzerine güzelce yayın. Eriklerinizi üzerine eşit biçimde dizin.
- 180 derecede alt üst ısısında pişirin. 1 saat 15 dakikada pişti, siz yeniden de kürdan ile denetim edin.
- Her fırın farklıdır zira çıkarınca sıcak haliyle üzerine biraz şeker serpeleyin. Servis ederken yanına krema çok yakışıyor. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.