
Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
- 1 adet kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 15-20 adet mürdüm eriği
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şeker ile iyice çırpıyoruz.
- Erimiş tereyağı, yoğurt ekleyip çırpıyoruz.
- Kabartma tozu, un ekleyip çırpıyoruz.
- Fındık içi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek kalıbını yağlıyoruz ve biraz toz şeker serpiştiriyoruz.
- Dibine mürdüm eriği dilimleri diziyoruz.
- Üstüne karışımı döküyoruz.
- 175 derece 35-40 dakika pişiriyoruz.
- 1 saat dinlendirip ters çeviriyoruz.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.