Mürdüm Erikli Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo taze bamya
- 10 adet mürdüm eriği
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı su
- 1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
Mürdüm Erikli Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bamyanın zirve kısımlarını dönerek ayıklayalım sonra sirkeli suda 10 dakika beklettim yıkayalım süzgüde bekletelim.
- Tencereye yağı yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim 1-2 dakika karıştıralım biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım ekleyip karıştıralım.
- Sonra salçayı ekleyip karıştıralım tuz baharat serpip karıştıralım bamyayı ek edip karıştıralım 5dk kısık ateşte bu biçimiyle pişsin.
- Sonra erikleri ekleyip oda sıcaklığında suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45dk denetim ederek pişirelim.
- Pişerken bamyayı karıştıralım salyasını salmasın afiyet olsun not eriklerin çekirdeği yerken çıkartırsınız erik bamyanın tadını çok güzel yapıyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.