iltasyazilim
FD Üye
Mürver Çiçeği Şurubu Faydaları Nelerdir
Mürver Çiçeği Şurubu Faydaları Hakkında Veri
Mürver Hanımeligiller familyasından; türlerinin çoğu Kış aylarında çiçekleri döken çalı veya ağaçcık halinde ağaçsı, ender olarak da otsu karakterde olan bir bitki cinsidir20 değin türü vardır Reçine, tanen, buharlaşan ve sabit yağ, şekerler, müsilaj ve rutin içerir Küre şeklindeki morumsu meyveleri ise potasyum ve C vitamini içermektedir
kabuklarının kaynatılması ile çorba olarak, çiçeklerinin kaynatılması ile akarsu olarak tüketilir Bitkinin beden kabukları kuru veya taze yapraklarıyla karıştırılıp parçalanır Bu karışımdan 23 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak suda kaynama noktasına değin ısıtılırAteş kısılıp 1015 dakika daha ısıtma işlemi sürdürülerek elde edilen dekoksiyon, günde iki defa birer kadeh olarak içilir Cildi yumuşatıcı ve yara iyileştirici olarak dıştan uygulanır
Faydaları:
Ateşi düşürür
Göğsü yumuşatır
Anne sütünü artırır
Balgam söktürücüdür
Vücudun direncini arttırır
Islah Edici etkisi ile vücuda rahatlık verir
Güneş yanıklarının iyileşmesini kolaylaştırır
Meyve suyu sinirsel ve romatizmal ağrıları dindirmeye muavin olur
Meyveleri ve kabukları idrar söktürücü ve kabızlığı giderici etkilere sahiptir
Çiçekleri terletici etkileri ile soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara aleyhinde faydalıdır
Çiçek çayı ayrıca, saman nezlesinde, üstteki solunum yolları ve sinüzit iltihaplarında önerilmelidir
Vücudu terleterek ateşi düşürür ve vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır *
Mürver Çiçeği Şurubu Faydaları Hakkında Veri
Mürver Hanımeligiller familyasından; türlerinin çoğu Kış aylarında çiçekleri döken çalı veya ağaçcık halinde ağaçsı, ender olarak da otsu karakterde olan bir bitki cinsidir20 değin türü vardır Reçine, tanen, buharlaşan ve sabit yağ, şekerler, müsilaj ve rutin içerir Küre şeklindeki morumsu meyveleri ise potasyum ve C vitamini içermektedir
kabuklarının kaynatılması ile çorba olarak, çiçeklerinin kaynatılması ile akarsu olarak tüketilir Bitkinin beden kabukları kuru veya taze yapraklarıyla karıştırılıp parçalanır Bu karışımdan 23 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak suda kaynama noktasına değin ısıtılırAteş kısılıp 1015 dakika daha ısıtma işlemi sürdürülerek elde edilen dekoksiyon, günde iki defa birer kadeh olarak içilir Cildi yumuşatıcı ve yara iyileştirici olarak dıştan uygulanır
Faydaları:
Ateşi düşürür
Göğsü yumuşatır
Anne sütünü artırır
Balgam söktürücüdür
Vücudun direncini arttırır
Islah Edici etkisi ile vücuda rahatlık verir
Güneş yanıklarının iyileşmesini kolaylaştırır
Meyve suyu sinirsel ve romatizmal ağrıları dindirmeye muavin olur
Meyveleri ve kabukları idrar söktürücü ve kabızlığı giderici etkilere sahiptir
Çiçekleri terletici etkileri ile soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara aleyhinde faydalıdır
Çiçek çayı ayrıca, saman nezlesinde, üstteki solunum yolları ve sinüzit iltihaplarında önerilmelidir
Vücudu terleterek ateşi düşürür ve vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır *