bilgisayarci
FD Üye
Muş Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo yağsız kıyma et
- 1 kilo çiğ köftelik bulgur
- 3 büyük uzunluk kuru soğan
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı margarin
- Pil biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Muş Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etten ortalama 200gr kadarını margarin de suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu ortada soğanları robottan geçirin yarısını etin içerisine katın.
- Soğan kavrulduktan sonra maydanozu ve damak tadınıza nazaran baharatları ek edip, soğumaya bırakın.
- Hamurunu yoğurmak için çiğ köftelik bulgur kalan soğan et ve baharatları karıştırarak çiğ köfte üzere yoğurun.
- Ama bunun suyunu biraz fazla katarak yoğurun.
- Yoğurma süreci bittikten sonra ceviz büyüklüğünde alıp kalın açıyoruz hazırlanan iç harcından içerisine 1 çay kaşığı kadar katıp yuvarlayarak kapatıyoruz.
- Tencereye dolma dizer üzere diziyoruz.
- 1. 5 su bardağı su ek edip ocağa alıyoruz kaynadıktan sonra orta ateşte 25 dakika daha kanatarak altını kapatıyoruz.
- Servis yaparken yaparken sıvı yağ pul biber ve toz biberi kızartıp tabağa dizilen köftelerin üzerine bol ölçüde dökülüyor. Köfteler yağsız olduğu için yağı emiyor.
1-Muş köftesi öbür yörelerin içli köftesi üzere ince açilmiyor. Tencerede üst üste dizilere pişirildiği için.
2-Hamurunu yoğurduktan sonra başka yörelerin içli köfteleri üzere hepsini yuvarlamayın zira kuruduğunda tekrar su verip yoğurmak gerekiyor.
3-Lezzet olarak kıymetlendirecek olursam bir Antep, Adıyaman, Urfa, Mardin, Diyarbakır köfteleri ile alakası yok (Ama benim çocuklarım ortada bunuda istiyorlar değişiklik olsun diye)
4-Pişirme formu olarak muş köftesi daha kolay. Yapacaklara şimdiden afiyet şifa olsun.
Muş Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı