Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muş Köftesi

Muş Köftesi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Muş Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo yağsız kıyma et
  • 1 kilo çiğ köftelik bulgur
  • 3 büyük uzunluk kuru soğan
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Pil biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
Üstüne dökmek için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Muş Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etten ortalama 200gr kadarını margarin de suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Bu ortada soğanları robottan geçirin yarısını etin içerisine katın.
  3. Soğan kavrulduktan sonra maydanozu ve damak tadınıza nazaran baharatları ek edip, soğumaya bırakın.
  4. Hamurunu yoğurmak için çiğ köftelik bulgur kalan soğan et ve baharatları karıştırarak çiğ köfte üzere yoğurun.
  5. Ama bunun suyunu biraz fazla katarak yoğurun.
  6. Yoğurma süreci bittikten sonra ceviz büyüklüğünde alıp kalın açıyoruz hazırlanan iç harcından içerisine 1 çay kaşığı kadar katıp yuvarlayarak kapatıyoruz.
  7. Tencereye dolma dizer üzere diziyoruz.
  8. 1. 5 su bardağı su ek edip ocağa alıyoruz kaynadıktan sonra orta ateşte 25 dakika daha kanatarak altını kapatıyoruz.
  9. Servis yaparken yaparken sıvı yağ pul biber ve toz biberi kızartıp tabağa dizilen köftelerin üzerine bol ölçüde dökülüyor. Köfteler yağsız olduğu için yağı emiyor.
Not:

1-Muş köftesi öbür yörelerin içli köftesi üzere ince açilmiyor. Tencerede üst üste dizilere pişirildiği için.

2-Hamurunu yoğurduktan sonra başka yörelerin içli köfteleri üzere hepsini yuvarlamayın zira kuruduğunda tekrar su verip yoğurmak gerekiyor.

3-Lezzet olarak kıymetlendirecek olursam bir Antep, Adıyaman, Urfa, Mardin, Diyarbakır köfteleri ile alakası yok (Ama benim çocuklarım ortada bunuda istiyorlar değişiklik olsun diye)

4-Pişirme formu olarak muş köftesi daha kolay. Yapacaklara şimdiden afiyet şifa olsun.

Muş Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Cacıklı Arap Köftesi Tanımı İçin Malzemeler Köfte için 2 su bardağı köftelik bulgur200 gr çiğ köftelik bulgur1 adet soğan2 yemek kaşığı unTuzKarabiberKırmızı toz biber Cacık için 500 gram pazı2 su bardağı yoğurt (süzülmüş)2 diş sarımsakTuz Sos için 30 gram tereyağ1 yemek kaşığı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı köftelik bulgur1 su bardağı sıcak su1 adet yumurtaYarım su bardağı tarhana1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı un Köfteleri pişirmek için; Yarım çay bardağı zeytin yağı1 adet kuru soğan2 su bardağı su Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Köftesi Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler 350-400 gram kıyma3 diş sarımsak3 yemek kaşığı köftelik bulgurTuz,karabiber ,pul biber ,toz biber4 adet patates1 adet orta uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı dolusu domates salçası1 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı sıvı yağSu Köfteleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Bebek Köftesi Tanımı İçin Gereçler 2 adet ceviz büyüklüğünde kuzu kıyma1 tatlı kaşığı köftelik bulgur5 adet maydanoz1/4 (çeyrek) arpacık soğanKimyonKarabiberSıcak su Bebek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle bulguru sıcak su ile ıslıyoruz. (üzerini çok az geçsin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 2 ufak su bardağı kırmızı mercimek (yıkanıp,süzülmüş)(bardak ölçüsü 0,2 lt)1,5 ufak su bardağı köftelik bulgur5 su bardağı su3 orta uzunluk soğan (yemeklik ufak doğranmış)7 yemek kaşığı zeytinyağ2,5 yemek kaşığı domates salçası(1,5 kaşık domates,1 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt