Musakka Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 1 avuç maydanoz
- 2 avuç çekilmiş kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı çekilmiş olan kıymayı tavaya alıyoruz, soğan domates baharatlarını atıp kavuruyoruz kırmızı rengi geçene kadar ocağın altını kapatıp doğradığım maydanozları da koyup bir kenara alıyoruz.
- 4 adet patlıcanın kabuklarını soyup tuzlu suya koyup bekletiyoruz yuvarlak yuvarlak kesiyoruz kızarmış yağın içine atıp gerili önlü kızartıyoruz kızarmış olan patlıcanları borcama dizip üstüne iç harcını döküp her yerine yayıyoruz.
- Fırınımı 250 derece alt üst olarak ayarlıyorum.
- Yemeğimin üstüne 2 çorba kaşığı salça ve göz kararı su koyarak yemeğimin üstünü süsleyip servis ediyorum. Deneyenlere teşekkür ederim takip ve deftere eklemeyi unutmayın hepinizin mutfağına allah halil ibrahim rahmeti versin. ????????????????????.