Musakka Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 200 gram kıyma
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı biçimde soyalım, halka halka doğrayalım.
- Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda 10 dk bekletelim acısını çıkartalım.
- Sudan çıkan patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartalım tepsimize dizelim.
- Tavamıza kıymayı alıp sıvı yağ ile kavuralım, üzerine küp küp doğranmış soğanı, küçük doğranmış biberleri ve yeniden tıpkı biçimde doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Üzerlerine 1 adet doğranmış domatesi ekleyip yeterlice kavurun ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Üzerine tuz ve öbür baharatları ekleyin.
- Tüm gerecin üzerine 1 çay bardağı kadar su ekleyip pişmeye bırakın.
- Pişen kıymalı malzemeyi kızarmış patlıcanların üzerine koyun, üzerini domates ve biber ile süsleyin.
- 180 derecelik fırında 20 25 dk ortası pişirin.