Muska Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- Peynir
- Maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yumurta sarısı
- Susam
Muska Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir yufkayı ikiye katlayalım yarım daire manzarası olacaktır.
- 3 parmak eninde boylamasına keselim.
- Yufkanın büyüklüğüne nazaran 6 – 7 dilim olacaktır.
- Fırça yardımıyla sostan güzelce sürelim.
- Her dilimin alt kısmına iç harçtan koyalım.
- Üçgen hal vererek katlayıp tepsiye dizelim ve sostan sürelim.
- Tüm yufkalara tıpkı süreci uygulayalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
- 180° fırında denetimi biçimde pişirelim.
Afiyet olsun ????.