Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muska Mantı

Muska Mantı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Muska Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz,karabiber
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağ

Muska Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir kabın içine kıyma, soğan ,maydanoz ve baharatları ek edip yoğuralım(mantı içi gibi).
  2. Daha sonra bir yufkayı tezgaha serelim ve d biçiminde katlayalım.
  3. Uzun uzun çok kalın olmayacak halde şeritler keselim.
  4. Ve her bir şeridi 2 parçaya(çok uzunsa 3 parçaya)bölelim.
  5. Kestiğimiz her bir yufkanın içine kıymalı harçtan koyup(çok aşırı fazla koymayalım harç tam iki yufkayı dolduruyor) muska biçiminde katlayalım.
  6. Bütün yufkalar bittiği vakit kızgın yağda renk alana kadar kızartalım.
  7. Pişen mantıları peçete serili bir tabağa alalım.
  8. Sunumu için servis tabağına mantıları koyalım .
  9. Üzerine yoğurtlu sarımsak gezdirelim ve daha sonra kızdırılmış pulbiber ve naneli tereyağ dökelim.
Çok pratik ve lezzetli bir tanım. Ben bu türlü hazırlayıp çiğden buzluğa atıyorum ve anlık gelen konuğa yada yemek yapmak istemediğim vakitlerde kurtarıcım oluyor. Muskaları çok büyük yapmıyorum fotoğraflarda iri duruyor fakat bir lokmalık biçiminde sarıyorum.

Muska Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muska Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 3 su bardağı un1.5 su bardağı su(kontrollü dökelim una nazaran değişiklik olabilir katı olmasın)Tuz İç harcı için; 200 gram kıyma1 adet küçük soğan2-3 kol maydanoz (ben kullanmadım.olsa hoş olur)Yarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı tuz10-12...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Sinop Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1 kase yoğurt250 gram kıyma1 kuru soğanTuz1 tatlı kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı tereyağı1 kase ceviz Hamuru için 3 su bardağı unTuzAlabildiğine su Sinop Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabında un, tuz ve suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Muska Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka İç harcı için ; PeynirMaydanoz Sosu için ; 1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı sirke Üzeri için ; Yumurta sarısıSusam Muska Börek Tanımı Yapılışı Öncelikle bir yufkayı ikiye katlayalım yarım daire manzarası olacaktır. 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Sucuklu Kaşarlı Muska Böreği Tanımı İçin Materyaller 4 adet yufka250 gram kaşar peyniri200 gram sucuk Kızartmak için ; Sıvı yağ Sucuklu Kaşarlı Muska Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak sucuğu küçük küçük doğrayıp kaşar peynirini rendeleyerek iç gerecini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Sodalı Nefis Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka100 gram margarin yahut tereyağı1 adet yumurtaÇörek otuSusam1 şişe maden suyu İç harcı : Dilediğiniz bir peynir çeşidi ve maydanoz Sodalı Nefis Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle margarini bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt