Muska Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baklavalık yufka
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 kutu mascarpone kaymak (Maskarponede bir kutunun yarısından biraz fazla kullandım)
- Antep fıstığı
Muska Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti için su şeker ve limon dilimini tencereye alalım kaynamaya başlayınca 8-10 dakika kaynadıktan sonra soğuması için kenarda bekletelim (Şerbet soğuk, tatlımız sıcak olmalı)
- Tereyağı tencereye alalım eritelim üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alalım yada erittiğimiz tereyağı süzgeçten geçirelim.
- Ettiğimiz tereyağına 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
- Baklavalık yufkayı beşer tane kullanacağız yufkaları tek tek üst üste koyarak her katta ortalarına tereyağı sıvı yağ karışımını sürelim.
- Beş katı bitirince yufkayı 4 parmak genişliğinde uzunlamasına 5 eşit kesime bıçakla keselim (Biraz geniş olmasını isterseniz 4 eşit kesime bölün).
- En uç kısmına birer tatlı kaşığı kaymak (Mascarpone) koyalım dilerseniz antep fıstığıda koyabilirsiniz.
- Muska biçiminde üçgen olacak formda yufkaları katlıyoruz.
- Tüm yufkaları bu biçimde yapıp fırın tepsisine dizelim kalan yağı üzerlerine sürebilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış 180 alt üst ayar fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca yaklaşık 2-3 dakika sonra şerbeti tatlımızın üzerine gezdirelim.
- Tatlımızı şerbetini çekinceye kadar bekletelim.
- Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun