Muska Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1paket mascarpone (Kaymak)
- 15 tatlı kaşığı antep fıstığı (Fındık ceviz badem de olabilir)
- 75 gram tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Muska Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle su, şeker ve limonu ocağa alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika ocakta kalması kâfi kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritip süzgeçten geçirelim ki köpüğünü ayıralım yahut kaşıkla üzerinden alalım. Sıvı yağıda içerisine ekleyelim.
- Yufkaları 5’şerli kullanacağız. Yani bir adet yufkayı tezgaha seriyoruz üzerine yağı her yerine gelecek şekilde fırça ile sürüyoruz ve ikinci yufkayıda üzerine güzelce koyup yağ sürüyoruz bu işlemi 5 yufka üst üste olacak şekilde yapıyoruz.
- Yağlama işlemi bitince yufkayı 5 eşit parçaya boylamasına uzun şeritler halinde kesiyoruz.
- Kenar kısmına verevlemesine 1 tatlı kaşığı kaymak 1 tatlı kaşığı antep fıstığı koyup muska şeklinde aşağıya kadar katlayıp en son kat yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine alıyoruz ve üzerlerine de yağ sürelim. Katlama şeklini fotoğraf olarak ta ekledim umarım yardımcı olabilirim ????.
- Evvelden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet ılıktan biraz soğuk tatlıda birinci sıcaklığı çıkmış olacak (fırından çıkartıp 2 dakika bekletmeniz yeterli).
- Şerbeti tatlının üzerine dökelim ve ortada kaşıkla yanlardaki şerbeti tekrar üzerlerine dökelim.
- İç dolgusuna kaymak kullanmak istemeyenler daha önce paylaştığım şöbiyet tanımımda kullandığım irmikli karışımı hazırlayıp kullanabilirler.