mutfak sözlüğü Arial, Helvetica, sansserifAlaca soymak : Arial, Helvetica, sansserifKabuklu meyve ya da sebzelerde kabuğun birer parmak arayla boyuna soyulmasına denir Arial, Helvetica, sansserifAperatif : Arial, Helvetica, sansserifYemekten önce iştah açıcı olarak alınan içki ya da yiyeceklerdir Arial, Helvetica, sansserifAroma : Arial, Helvetica, sansserifMeyvelerdeki güzel kokuya denir Tatlı ve pastalarda g Arial, Helvetica, sansserifüzel koku devretmek nedeniyle portakal, limon kabuğu rendesi ya da vanilya kullanılır Arial, Helvetica, sansserifBağlamak : Arial, Helvetica, sansserif Çorba ve yahni gibi sulu yiyecekleri koyulaştırmaya denir Günümüzde daha çok nişasta ve krema en iyi iki bağlayıcı olarak kabul edilir Arial, Helvetica, sansserifBarsama : Güzel kokulu, yaprakları yemeklere konan nane ve yaban kekiğinin ortak adı Arial, Helvetica, sansserifBenmari : Bir tencere yarıya dek sıcak su ile doldurularak ağır alev üzerine oturtulur Bu tencerenin içine daha ufak bir kap tabanı ve kenarları sıcak su ile bağlantı edecek şekilde yerleştirilir Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir Arial, Helvetica, sansserifBoca Etmek : Arial, Helvetica, sansserifBir kerede hepsini dökmek Arial, Helvetica, sansserifBuket Garni : Arial, Helvetica, sansserifBirbirine bağlanmış defne yaprağı, maydonoz, kekik Arial, Helvetica, sansserifÇentmek : Arial, Helvetica, sansserifSebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik küçük doğramak Arial, Helvetica, sansserifÇeşni : Arial, Helvetica, sansserifYemeklerde bambaşka tatlar almak için kullanılan dağıtılmış baharatlara denir Arial, Helvetica, sansserifDemlendirmek : Arial, Helvetica, sansserifPişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye bırakılması Arial, Helvetica, sansserifFiske : Arial, Helvetica, sansserifBaş parmağıyla dikkat çekici parmağı aralarında kalan miktardır Arial, Helvetica, sansserif Arial, Helvetica, sansserifFlambe : Arial, Helvetica, sansserifİkram esnasında hazırlanıp sunulan alevli yemek yemek ya da tatlılara verilen addır Arial, Helvetica, sansserifFondan : Şekerleme haline gelmiş beyaz krema Arial, Helvetica, sansserifFüme : Kurutarak saklama yöntemlerinden biri Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması