Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Müthiş Lahana Sarması

Müthiş Lahana Sarması

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
muthis-lahana-sarmasi.jpg

Müthiş Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyük bir lahana yaklaşık 3 kg
  • 2 adet kuru soğan
  • 6 kaşık domates rendesi
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber ,pul biber, kimyon
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı biber
  • 1.5 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için ;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla biber salçası
  • Yarım limon isteğe göre
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Müthiş Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 2 lt suyumuzu tencereye alıp kaynadıktan sonra 3 er yaprak şeklinde haşlıyorum.
  2. Tencereye koyduktan 1. 5 dk sonra tersini çevirip 1 dk o şekilde bekleyip bir süzgece çıkarıyorum .
  3. Diğerlerine de aynı işlemi yaparak lahanalarımızı haşlıyoruz. (ben haşlarken suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz koyuyorum.)
  4. Onlar haşlanırken iç harcını hazırlıyoruz.
  5. Pirinçlerimizi yıkayıp üstüne bütün malzemelerinizi doğrayıp iyice karıştıyoruz,daha sonra sarmaya başlıyoruz.
  6. Sarıp tenceremize diziyoruz .
  7. Üstüne bir kapak koyup kontrollü bir şekilde 1 bardak suyu koyuyoruz ve ocağımıza alıyoruz.
  8. Kaynayınca altını kısıp tam 1 saat pişiriyoruz (suyunu çektikçe az az 1 çay bardağı daha su koydum)
  9. O pişerken sosumuzu hazırlıyoruz .Bir tavaya yağımızı ,salçamızı koyuyoruz .
  10. Daha sonra rendelenmiş sarımsağımızı, suyumuzu, nanemizi ve pul biberimizi koyup kaynayıp altını kapatıyoruz .
  11. Sarmamızın altını kapatmadan son 5 dakikasında sosumuzla birleştirip 5 dk kaynayıp altını kapatıyoruz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Müthiş Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt