elektronikci
FD Üye
Müthiş Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Büyük bir lahana yaklaşık 3 kg
- 2 adet kuru soğan
- 6 kaşık domates rendesi
- Yarım bağ maydanoz
- 3 su bardağı pirinç
- 1 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber ,pul biber, kimyon
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı biber
- 1.5 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla biber salçası
- Yarım limon isteğe göre
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1.5 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Müthiş Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 2 lt suyumuzu tencereye alıp kaynadıktan sonra 3 er yaprak şeklinde haşlıyorum.
- Tencereye koyduktan 1. 5 dk sonra tersini çevirip 1 dk o şekilde bekleyip bir süzgece çıkarıyorum .
- Diğerlerine de aynı işlemi yaparak lahanalarımızı haşlıyoruz. (ben haşlarken suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz koyuyorum.)
- Onlar haşlanırken iç harcını hazırlıyoruz.
- Pirinçlerimizi yıkayıp üstüne bütün malzemelerinizi doğrayıp iyice karıştıyoruz,daha sonra sarmaya başlıyoruz.
- Sarıp tenceremize diziyoruz .
- Üstüne bir kapak koyup kontrollü bir şekilde 1 bardak suyu koyuyoruz ve ocağımıza alıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp tam 1 saat pişiriyoruz (suyunu çektikçe az az 1 çay bardağı daha su koydum)
- O pişerken sosumuzu hazırlıyoruz .Bir tavaya yağımızı ,salçamızı koyuyoruz .
- Daha sonra rendelenmiş sarımsağımızı, suyumuzu, nanemizi ve pul biberimizi koyup kaynayıp altını kapatıyoruz .
- Sarmamızın altını kapatmadan son 5 dakikasında sosumuzla birleştirip 5 dk kaynayıp altını kapatıyoruz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.