Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Müthiş Pasta

Müthiş Pasta
0
45

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
muthis-pasta.jpg

Müthiş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
Keki için;
  • 1 su bardağı süt ile ıslatıyoruz
Ara kreması için için:
  • 2 kutu (4 paket kremşanti)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Üst çikolatası için;
  • 1 kutu sıvı krema
  • Paket sütlü kalıp çikolata

Müthiş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip, kelepçeli kalıbımızın altına yağlayıp, kek harcımızı dökelim.
  2. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Sonra kekimiz soğutup sütle ıslatalım bekletelim.
  3. Ara kremamızı hazırlayalım, kremşanti pudra şekeri ve hindistan cevizini 1 su bardağı sütle çırpıp dolapta 10 dakika bekletelim. Sonra kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı sürelim, tekrar buzdolabında 10 dakika bekletelim.
  4. Sonra çikolata sosumuzu hazırlayalım, kremamızı ocakta hafif ısıtalım dikkat ısınınca ocağı kapatıp, içine çikolataları koyalım, karıştırarak eritelim.
  5. Sonra kekimizin üzerine dökelim ve buzdolabında 1 saat bekletelim, sonra kelepçeli kalıbımızı dikkatlice çıkaralım üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
  6. Ben üzerindeki topları ara krem şantisinden biraz ayırdım hindistan cevizi yarım bardak daha ekleyip yoğurup toplar yaptım ve bir gece beklettim harika oldu ????????
Müthiş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,475Konular
981,233Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt